Dreamnote

Körsbär

Publicerad 2013-05-29 18:17:12 i Foto, Vardag,

Ska börja råskriva på min uppsats om Jane Austen nu, och försöka bli klar med den idag, ska också försöka fortsätta med uppsatsen om Wilhelm Peterson-Berger för att skriva klart den imorgon. Vi ska skicka in de två uppsatserna senast imorgon, så jag måste verkligen koncentrera mig nu.
Idag började jag inte skolan förrän halv 2, så jag gick upp sent runt halv 10, åt frukost och gick ut på powerwalk i drygt 25 min. Jag har laddat ner Runkeeper (app för distansträningar) så jag drog på den. Det blev en runda på 3 km.
När jag sedan cyklade hem från skolan startade jag den också för att kolla hur långt det är och hur lång tid det tar att cykla. Det är 5 km och tar 18-19 min att cykla!
Det var den informationen för idag, nu kommer bilder på vårt blommande körsbärsträd på stugan.
Världens godaste bigaråer kan man få äta från det på sommaren 
 
Soundtracken dessa dagar när jag pluggar är Frösöblomster 1-3. Underbar pianomusik av Wilhelm Peterson-Berger.

Mammas frukost

Publicerad 2013-05-28 20:33:04 i Vardag,

Jag och pappa gick ju upp och fixade frukost på mors dag med mackor, grekisk yoghurt med honung, valnötter och vindruvor, juice, te och kaffe. Allt som krävs för en god frukost på sängen. Så sjöng vi för mamma och gav henne paket. Jag fick faktiskt också ett litet paket från pappa med schampo och balsam från the body shop, rainforest shine heter det och är hur bra som helst har jag märkt nu. Mitt hår känns underbart silkeslent, det glänser och är inte alls så torrt som jag har kommit på att det var innan. Jag har trott att det var lite frissigt för att det var slitet, men det var ju egentligen för torrt! Jag är så tacksam och glad för att jag har en så snäll pappa!
 
Här är till och med bild på frukosten!

 
 

Ko-mpisar

Publicerad 2013-05-26 20:13:16 i Foto, Vardag,

Jag och mormor gick på promenad, vi tittade på ett päronträd som var översållat med blommor och jag lockade till mig några kalvar och gav dem lite gräs att smaska på. Speciellt en av dem var jättesöt, han var lite mindre än de andra och mer vit också, jättesöt. Så ko-m det sig att vi fick nya ko-mpisar idag.
#ordvits. #haha
 
Ser ni den lille i mitten som på andra bilden har lite gräs utstickandes i mungipan? Det är min gullegris. Hihi! Titta på den!
 

Frösöblomster

Publicerad 2013-05-26 10:56:35 i Vardag,

Vi har det mycket trevligt här på stugan. Igår sådde jag och mamma dill och sockerärtor och så skrev jag en del på skolarbete. Jag har tre stycken uppsatser att skicka in så fort som möjligt så jag är lite stressad över det.
Jag ska skriva om en kompositör som var aktiv någon gång mellan 1900-1945, precis nu har jag bestämt mig för Wilhelm Peterson-Berger som bland annat har skrivit verket Frösöblomster, därav rubriken. I Frösöblomster finns intåg i sommarhage som verkligen är svensk sommar i musik. 
 
Jag och pappa gick upp och fixade frukost på sängen till mamma och hon fick body lotion och olja som luktar någon sommarblomma av pappa, och en pocketbok från mig som är skriven av en författare jag vet att hon tycker om. Hon blev jätteglad! Mormor kommer ut på fika och så hit ut sedan, jag har bakat en kladdkaka som vi ska äta med jordgubbar och grädde till. Gud vad sommar det känns! Soligt och skönt ute, äta jordgubbar, blommor överallt...
Nätet här ute är för segt för att kunna lägga upp bilder, men jag har tagit kort med systemkameran, så jag lovar att det kanske kommer ikväll, annars imorgon. Nu ska jag skriva biografi om Wilhelm.
 
 

Loppan

Publicerad 2013-05-24 19:21:00 i Allmänt, Vardag,

På engelskalektionen hade jag och Sofia ingenting att göra och orkade inte göra något heller för den delen så vi gjorde loppor. Man fick en sådan go flashback till när man var liten och funderade på vad för frågor man skulle skriva och ansträngde sig för att fylla i färgerna så noggrant som möjligt. Loppor är underskattade egentligen.
De är ju jättebra hemgjorda frågespel samtidigt som man pysslar och gör alla aktiva. Eftersom man får bestämma frågor själv kan man ja ha vilken kategori man vill på frågorna, personligt eller inte. Superbra!
Mer loppor till folket säger jag!
 
Sofias loppa åt upp min loppa till slut. Hm. 
 

Lite creepy...

Publicerad 2013-05-24 16:14:01 i Vardag,

Jag satt uppe på övervåningen och skulle precis resa på mig och gå ner när jag hörde någon gå runt på nedervåningen. Det lät verkligen som att den smög fram, jag tänkte att det var mamma eller pappa som kom hem tidigare. Så jag ropade hallå - ingen svarade. Jag gick ner, kollade runt lite, kände på dörrarna som jag var säker på att jag hade låst och... kom fram till att det förmodligen bara var golvet som knakade. Sjukt konstigt ändå, för det lät verkligen som att någon gick runt. 
 
Vi hade mattenationella igår. Man tömmer verkligen hela hjärnan på kunskap och formler. Jag tänkte verkligen som det knakade, alla fyra timmarna som det var, uppdelat i tvåtimmarspass. Sedan på kvällen var det konsert med esteterna, vi hade soundcheck innan, sedan ställde jag mig och tog inträdet. Min roll i konserten var att sjunga med estetkören och så spelade vår ensemble Charlie Brown av Coldplay och jag och Agnes sjöng. Det var kul!
 
Idag på morgonen var det dags för ett till prov, franska nationella - skrivdelen. Usch, det är nog den värsta delen...
Men hoppas att det gick bra, kollade hundra gånger samtidigt som jag skrev att jag hade skrivit rätt och gjort rätt böjning på verben, femininum eller maskulinum, hitan och ditan.
 
Jag och Johanna ska till Matilda ikväll, det ska bli så skönt. Chilla med livet och vännerna och slippa tänka på prov.
 
Nu kom det hem någon på riktigt tror jag! ... Eller? Ja, nu är det inte golvet som knakar!
 
Det är så fint med blommande träd!

Man lär sig något varje dag...

Publicerad 2013-05-21 22:13:11 i Vardag,

... och just idag har jag lärt mig saker om bilar. ABS-system, kylsystem, bromssystem, hur man startar bilen med startkablar och en hel del annat. Bäst av allt var att det kändes som att jag redan kunde en del av det. Kanske för att pappa och jag stod med näsorna under motorhuven i söndags innan jag (notera, jag!) tvättade bilen.
 
Jag har nästan blivit klar med repetitionen i matten och det känns väldigt bra, eftersom det är nationella på torsdag. Imorgon tänkte jag göra en repetition med alla kapitel i ett, innan har jag gjort var för sig, och kolla igen så jag verkligen kommer ihåg allt. Kapitel 3 och 4 gick väldigt lätt att repetera eftersom det var nyss vi gjorde dem.
 
Det var nog allt jag hade att säga idag. Här är en till bild från stugan, påskliljor och vitsippor. Fotot fick lite andra färger när jag lade in det här än när jag tittar på det i bildvisaren... Jaja. 

Pin-oholic

Publicerad 2013-05-19 22:06:58 i Allmänt, Foto, Vardag,

Gud vad spännande finalen av mästarnas mästare var! Vi kollade på det precis och jösses, vilken spänning det var i hela programmet! Jag ska alldeles strax försöka sova, ska bara skriva ner lite stödord till svenskaredovisningen imorgon, hoppas verkligen att det kommer gå bra, även fast jag inte har lagt så mycket tid på att förbereda... Men jag har gjort en kort powerpoint som jag ska ha i alla fall!
 
Jag tänkte tipsa om en app till iPhone och android (tror jag?) som heter Pinterest. Där kan man ha mappar med inspirationsbilder till inredning, semesterställen, kläder, smink och hår, djur, bilar, personer eller vad som helst. Om man vill leta efter något speciellt kan man söka på det eller så kan man gå in på kategorier för olika sorters bilder.Ibland kan jag komma in i ett sjukt flow och pinna massa på en gång, jag går in varje dag och tittar på saker att pinna eller vad de jag följer har pinnat eller lagt upp.
 
För det kan man göra också, följa andra användare. Jag blev extra lycklig idag när jag upptäckte att Adam Gallagher (iamgalla) har pinterest. Han driver en modeblogg för män och har ett instagramkonto som jag följer, han lägger upp riktigt fina bilder och har en fantastiskt snygg klädstil. Dessutom så är han snygg. (Hehe!) Så ett tips till att följa honom, iamgalla!
 

Stugan igeeeen!

Söndagstrött

Publicerad 2013-05-19 11:18:42 i Vardag,

Kvällen hos Linnea igår var jätterolig! Vi hade supertrevligt och åt god mat och för mycket godis.
Idag ska jag försöka skriva en svenskaredovisning som ska visas imorgon(!), övningsköra och framför allt egentligen försöka ta igen mig och kurera mig lite, för jag är lite halvsjuk. 
 
Blev så lycklig när jag såg på stugan att löven på björkarna hade börjat slå ut!

Lördagsgött

Publicerad 2013-05-18 12:05:34 i Vardag,

Ikväll bär det av till Linnea för födelsedagsfest med tjejerna och så ska vi titta på eurovision. Det blir roligt!
Min plan för idag är att repetera lite matte ute i solen inför nationella provet nästa vecka, kanske övningsköra lite, eventuellt om jag hinner skriva på en svenska redovisning samt spela oboe.
Kanske kommer fler uppdateringar under dagen! Nu är det fika på gång i alla fall. Mmm, kaffe!

Woosh!

Publicerad 2013-05-15 22:32:44 i Vardag,

"Bara1månadkvarbara1månadkvarbara1månadkvar..." Det är orden jag upprepar för mig själv i huvudet konstant.
1 månad kvar exakt till sommarlovet. En otrolig lättnad sprider sig i hjärnan när man tänker på det.
För precis innan jag genomför den terapin gnager min hjärna istället runt på allt som jag måste göra de närmsta veckorna. Naturkunskapsprov, svenska redovisning, franska nationella, repetera för mattenationella, läsa igenom ett kapitel i boken innan nästa körlektion, konserter, mer franska nationella, gehörsprov, två inlämningsuppgifter i historian, en i svenskan som jag inte skrivit än. Har jag missat något?
Det finns gott om saker att känna en del ångest inför, speciellt matten... och svenskan och naturkunskapen.
Därför säger jag till mig själv att om en månad, fyra veckor, då är all den här skiten förhoppningsvis över. Alla prov skrivna, alla uppgifter inlämnade.
EN MÅNAD.

Jag blir lite glad också när jag ser saker som sådana här fina pingstliljor i rabatten utanför.

Lång dag

Publicerad 2013-05-14 22:37:10 i Vardag,

Det har varit en lång dag, med Engelska nationella prov på hör- och läsförståelse. Vi fick tillbaka resultatet på matteprovet och puh, det gick bra! Jag började lite smått på repetition av första kapitlet i matte och åkte på oboelektion. Sedan åkte jag hem och åt, åkte tillbaka för att gå på svenska lektion och jobba inför muntlig presentation som vi ska ha på måndag. Efter det bar det av till körskolan för teorilektion om landsväg och motorväg och sedan hoppade jag på bussen ut till Vargön för att vara med på sista halvan av symfonirepet. Vi ska ha konsert på fredag så jag kände att jag verkligen var tvungen att åka dit, hur liten stund jag än kunde vara där.
Nu är jag nyduschad och jättetrött och tänker gå och sova på momangen!
 
Löjtnantshjärtan håller på att slå ut på stugan! :)

Analysuppgift och två prov, snark!

Publicerad 2013-05-13 22:02:04 i Foto, Vardag,

Idag har jag haft körlektion, Gemu-prov och nationellt hörförståelseprov i franska. Hjälp vad svårt det var!
Efter det åkte jag till Matilda där vi skrev en analysuppgift om vår cirkusteater som skulle skickas in idag.
Vi jobbade förvånansvärt bra, väldigt fokuserade, vi blev klara med den! Emellanåt kom någon av oss på något om London som vi bara var tvugna att säga men sedan fokuserade vi igen.
Nu har jag druckit lite te och ska gå och sova, jag är helt slut!
 
En fin pärlhyasint på stugan! 

Lamm, körning, blommor, sommar

Publicerad 2013-05-12 22:39:32 i Foto, Vardag,

Nu är jag hemma från stugan igen och oj, vad jag ska leverera bilder! Idag lite från mobilen, imorgon det jag har tagit med kameran. Jag har träffat lamm, varit ute på promenader, läst om massa genetik i naturkunskapsboken, läst om mode i ELLE, umgåtts med mamma, pappa, Sofia och Emil, solat och shoppat lite smått. Jag köpte en grön klänning, en aprikosfärgad(?) blus i spets och en plånbok, äntligen, för jag har letat efter en länge!
 
Bilderna uppifrån och ner är blommande träd i Lidköping, blå- och vitsippor i skogen och ett sött lamm som sprang fram till mig och pappa tillsammans med sin mamma, sin kompis och dess mamma. Gud vad gulliga får är, de är så mysiga, lurviga och rofyllda. Man känner sig så lugn och harmonisk när man tittar på dem. 

Pumped Up Kicks

Publicerad 2013-05-10 16:58:04 i Böcker, film & musik,

Har ni hört Pumped Up Kicks med Foster the People? Om ni inte har gjort det kan jag säga att ni måste det! Den är så himla go! Jag totalnördar den just nu, sedan jag fick reda oävnas den hette, innan har jag bara hört den och tyckt att den var go, men inte kunnat leta upp den. Den går hett i lurarna tillsammans med the Big Bang - the Rock Mafia och Somewhere Only We Know - Keane, som jag tipsade om häromdagen.

Te på Kållandsö

Publicerad 2013-05-09 22:59:33 i Vardag,

Vi är på stugan och kvällsmyser med lite te. Var ute på älgpromenad förut och hittade två stycken, en dräktig älgko och en fjolårskalv. Dessutom såg vi ett rådjur, en hare, flera tranor och massa gäss. Det är väldigt lugnt och stilla, det är så skönt.
Det är så hög luftfuktighet här också så mitt hår har blivit ovanligt fluffigt och nästan lockigt. Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, men förhoppningsvis kommer jag läsa en del naturkunskap för vi har prov nästa fredag.
Jag kan tyvärr inte ladda upp bilder för nätet är så segt... Vi hörs!

Film

Publicerad 2013-05-08 22:29:01 i Böcker, film & musik, Vardag,

Har precis tittat på en film, LOL. Jag tittade på den i höstas också. Den är väldigt bra, var lite skeptisk först när jag hörde att Miley Cyrus var huvudrollen, men hon är faktiskt väldigt bra. Och Douglas Booth som är med är ju också sjukt bra. Och snygg. Dessutom är massa bra musik i den som jag har hört förut men aldrig vetat vad låtarna heter, så jag tittar på eftertexterna nu för att leta upp dem. Speciellt två som jag har hittat är väldigt bra:
 
Somewhere only we know - Keane. Den är magisk på något sätt. Asbra! Lyssna på den!
The Big Bang - Rock Mafia. Rikigt gött groove.
 
Väntar på att Emil och Sofia ska komma, deras tåg hit har blivit megaförsenat. Tänkte nog ta en dusch nu också.
Vi åker till stugan imorgon! Vi ska vara där hela helgen. Blir nog gött. Om det inte regnar hela tiden... Då kan jag väl i och för sig plugga mycket. Eller nåt. Hoppas det inte regnar i alla fall. Man kan ju plugga utomhus också.

Vårprov, vårsol

Publicerad 2013-05-06 22:06:44 i Vardag,

Jag hade två stycken håltimmar mellan mina tre lektioner idag och har pluggat lite inför matteprovet imorgon Jag var också på teorilektion på körskolan efter skolan tillsammans med Linnea och Sofia.
 
Det här klippet borde ni titta på! Ellen DeGeneres och Alison Sweeny spelar Heads up! (spelet jag skrev om) i hennes program. Det är jätte kul! 
http://www.youtube.com/watch?v=PO_ezpX7DwY
 
och om ni vill, titta på det här klippet, det är ännu roligare! Det var innan Heads up! lanserades, Ellen och Ben Affleck (spelar i Pearl Harbour som jag såg för några veckor sedan) spelar typ samma sak fast med papperskort istället, olika dialekter. Jag skrattar nästan bara jag tänker på det. Ja, se hellre denna faktiskt om ni ska välja en!
http://www.youtube.com/watch?v=cWfs2GQQuuc
 
Snart är det långhelg, det kommer bli så sjukt GÖTT! Jag längtar! Men sedan kommer hundratals (tiotals i alla fall) nationella prov; franska, engelska, matte och dessutom ett ganska stort naturkunskapsprov plus en muntlig svenska redovisning. Jag får påminna mig hela tiden att "snart är det sommarlov, snart är det sommarlov"
Det är ju faktiskt helt underbart ute, idag hade jag på mig min tunnaste vårjacka och jag blev till och med varm när jag cyklade hem klockan 6 på kvällen. Det är tur i alla fall att tillsammans med alla prov på våren kommer också det fina vädret så man har någonting positivt att tänka på.

Heads up!

Publicerad 2013-05-05 22:20:32 i Vardag,

Jag har haft en riktigt rolig helg! Och jag har faktiskt pluggat med!
Therese kom ju hit som jag har skrev tidigare. Vi bakade en kaka med mjölkchoklad och minimarshmallows som vi åt med vaniljglass, tittade på film, lagade mat och spelade ett spel som jag ska berätta om.
 
Nu kommer jag till det allra roligaste: Både jag och Therese gillar Ellen DeGeneres och kollar alltid på klippen från hennes show som hon lägger ut på youtube. Hon och hennes show har precis lanserat ett spel på appstore som är typ ett slags charader/gissningsspel, "Heads up!".
Det finns olika kategorier, t ex "act it out" där man ska gestalta verb som surfing eller falling, eller kategorin "accents and impressions" där man ska prata med en speciell dialekt eller förklara en sorts person, t ex kan det vara Irish eller Surfer dude. En person håller upp sin iPhone/iPad framför pannan, där texten visas, och sedan gissa vad det kan vara personen framför sig ska visa. Om man gissar rätt fäller man ner skärmen, om man vill passa fäller man den bakåt. Det finns personer och låtar och sånt där att gissa på också.
Det bästa av allt med spelet är att det filmas in av kameran bredvid skärmen under tiden, så man kan spara videon om man vill, skicka in till Ellen och kanske visas på hennes program, dela den på facebook eller inte spara den.
Det är sällan jag har skrattat så mycket på en kväll. Vi höll på med spelet i 3 timmar!! Jag har träningsvärk i magen. Men det kanske kan ha att göra med att jag tränade på morgonen innan hon kom... ;) Så här ser loggan ut!
Hoppas ni har haft en lika bra helg som mig! Jag har till och med hunnit med att räkna en del matte idag, till provet på tisdag.
 
                            

Ännu mer vårblommor!

Publicerad 2013-05-03 22:05:37 i Böcker, film & musik, Foto, Vardag,

Jag har precis kollat på filmen Bridesmaides, den var bra! Ibland lite konstig, men ibland så hysterisk rolig.
Tidigare har jag hört så mycket om den och nu ikväll när jag väl tänkte kolla på en film jag aldrig har sett innan så kom jag på den.
 
Imorgon kommer Therese hit. Vi ska umgås, baka lite och så ska hon sova över här. Det ska bli jätteroligt med lite tjejkväll/dag!
 
Här är två till bilder från stugan, vårtecken med vackra vitsippor och påskliljor som snart börjar blomma (det är väl på tiden, sådär fyra veckor efter påsk.) Det är något väldigt speciellt med vitsippor och blåsippor tycker jag. De är så enkla och vackra både ensamma och i massor. Hos farmor och farfar brukar vi alltid gå till "blåsippeskogen" som vi kallar det, när de blommar, och det är som en blå och vit matta, bland stora ekar (tror jag?) och det är så vackert! I år har jag dock inte varit där, när jag var där på påsklovet var det för tidigt... 

Londonlistan och Vårblommor!

Publicerad 2013-05-02 19:51:38 i Foto, Vardag,

Jag, Matilda och Johanna har skapat en spellista på spotify där vi lägger pepplåtar inför London och för att spela där! Den är grym, lyssnar just nu på den. Förutom att Johanna nyss har lagt in massa partylåtar jag aldrig hört... Men jag lär ju kunna dem snart.
 
Vi hade skriftliga engelska nationella idag... 100 min skrivning av en text. De första 10-15 min satt jag bara där och tänkte: "Vad ska jag skriva? Hur ska jag börja?" om och om igen. Jag visste inte ens vilket av alternativen jag skulle ta. Sedan satt kvar och skrev så pennan borde ha skjutit gnistor, ända tills tiden var slut.
 
Första delen med bilder från stugan i onsdags kommer här! Det var så vackert, vårigt och soligt ute!
 

Om

Min profilbild

Hanna Svensson

Hej! Jag skriver om min mitt liv och mina tankar. Musik, film och mode är några av mina stora intressen så de har en självklar del på bloggen. Jag tycker också om att fotografera så jag har nästan alltid med foton i inläggen, som kompensation för mina (ibland) lite för långa inlägg. Jag har mycket att säga! Hoppas ni gillar det.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela