Dreamnote

Kvällslistan

Publicerad 2014-03-28 23:30:48 i Vardag,

Jag håller på att knåpa ihop en go lista jag kan ha imorgon till vårt earth hour-firande slash tjejmiddag slash knaskväll. 
Visionen är mycket nostalgi och gammalt och gött.Det blir nog bra. 
Annars har jag väl inte så mycket att säga.
Har för övrigt kollat på en miniserie med Ylvis, Big in Kirgisistan, där de åker till Kirgisistan (land i östra Asien) för att bli popstjärnor. Det är något av det roligaste jag sett med dem. Det är så mycket som går fel eller som inte blir som de tänkt sig, de ska sjunga på ryska utan att kunna ryska och har en producent som kallar sig för Big boy Sasha. Vad kan bli roligare? 
Klicka här för att se det! :) Det är 7 korta avsnitt på 6-7 minuter.
 
 

Pappas födelsedag

Publicerad 2014-03-26 22:49:52 i Vardag,

Igår firade vi pappa som fyllde 55 år! Jag och mamma gjorde vårt bästa och fixade mat och dukade fint och gav honom presenter och grejer, skämde bort honom lite. Vi gjorde trerätters, jag fixade förrätten; en bruschetta med avokado och tomat, mamma gjorde varmrätten som var lax och smörslungad potatis med rädisor och en sås på crème fraîche med citron och mynta. Sedan hade vi efterrätt och eftersom hans födelsedag sammanfaller med våffeldagen blev det våfflor med hjortronsylt och grädde! Mamma gjorde smet och jag gräddade. Det var så gott! :) 
 
För övrigt ska jag ha prov i ekonomi imorgon (uääh) och så längtar jag tills på lördag! 
Mamma ska kidnappa pappa på en överraskningsresa så jag är hemma själv, därför har jag dragit ihop ett litet gäng på fyra kompisar (jag, Sofia, Adrianna och Johanna) som ska fira earth hour hos mig och äta god mat och ha allmänt roligt! Det ska bli superkul, hoppas jag, de är lika taggade som mig i alla fall! 
 

81, 60 och 56 dagar kvar.

Publicerad 2014-03-24 19:24:43 i Vardag,

Ojojoj, längesedan jag skrev. Det har bara körts på i ruskig fart de senaste veckorna så innan man har kunnat blinka så är mars snart slut nu. Det är 56 dagar till Coldplays nya skiva släpps, 60 dagar till Ayia Napa och 81 dagar kvar till studenten. Herrejisses. 
Jag tog en tur ut till min kompis i skogen, Therese, idag. Vi åt blåbärsmuffins, gick på promenad och av någon anledning tittade på några som heter bröderna Fluff. Det var så dåligt så det var så roligt, massa ordvitsar som var så roliga och dåliga på en och samma gång. Hahaha, börjar skratta när jag tänker på det. 
Länk till det vi såg har ni här (bild på de stiliga bröderna där nedan) 
 
 
Träningen går på i vanlig ordning ca 7 gånger i veckan, denna veckan ska jag inte försöka göra ett undantag. Jag var på gymmet innan skolan imorse (började 11) och körde på. Det känns gött när man verkligen märker skillnad, kan gå upp i vikter på maskinerna och har en helt annan uthållighet. Snart är marsutmaningen slut och det känns på ett sätt tråkigt och på ett sätt skönt. Jag kommer försöka hålla uppe det med träningen, absolut! Jag vill verkligen utvecklas ännu mer, men försöka att inte känna kravet på att köra 7 gånger i veckan. Kanske 5 räcker, eller så. 
 
 

Träningsmotiverad

Publicerad 2014-03-10 22:32:02 i Vardag,

Det är en ganska go känsla att skriva klart och skicka in ett pm (kort utredande text) som har hängt över en i en och en halv veckas tid, som man har varit något fruktansvärt omotiverad till att skriva. Det blir en ännu goare känsla när man också blir klar med två powerpoint-presentationer som har förföljt en och påmint en om ens inaktivitet sedan innan sportlovet. Dock är fortfarande framförandet kvar och så har jag ett naturkunskaps och ett ekonomiprov att se fram emot. Öörrrrk! *dunkar huvudet i det osynliga bordet jag har framför mig*

Något jag däremot är otroligt motiverad till är träningen, jag har fått en otrolig ökning sedan marsutmaningen började. Om jag tidigare låg på 3 pass i veckan (2 gym + en promenad) så har jag dubblat nu. Hittills har jag skrapat ihop 8 träningspass i mars månad, där ingår friskispass + promenader och jogging. Idag var jag ute på en 4.5km joggingrunda på dagen och provade på yoga på kvällen. Det var skönt med ett såpass lugnt pass, kändes bra att få låta den ömma kroppen återhämta sig lite från all intensiv träning jag har gjort. Det var en speciell upplevelse, men tror definitivt jag ska gå på det igen! 
 
Bland all omotivation till skolan så känner jag att det är så skönt med träningen, det får mig på bättre humör. 
Är lite orolig för hur det ska gå med träningen när fransmännen är här, får träna på håltimmarna. Kommer ju inte kunna träna något när jag åker dit heller. Vilken abstinans det kommer skapa! 

Skööööönt!

Publicerad 2014-03-05 17:47:12 i Vardag,

Ååå, har precis skickat in en engelskarapport! Så skönt att få den ur världen. 
Nu är det bara två franska redovisningar (som jag nog har sagt att jag ska skicka in ett tag...?) och ett svenska pm kvar. Bara. Sedan har jag ju två feta prov att se fram emot. Det blir kul. 
Onsdag och lill-lördag(?). Nja. Onsdag för min del. Jag ska strax gå på promenad med Johanna. 
Och så satte vi upp en del foton idag på vår nedräkning! Den börjar arta sig! Det har dock inte kommit upp så mycket som andra har tagit på mig själv än, det lär komma... Sofia och Johanna lär ha några goa...! 

dåtid, framtid och nutid.

Publicerad 2014-03-04 16:47:25 i Vardag,

Saker och ting är snurriga och stressiga. Jag har saker att göra, men orkar inte riktigt göra dem. Eller nåt. 
I helgen spelade jag på konsert på lördagen och på söndagen degade jag och tittade på tecknade Tarzan. 
Det var så längesedan jag såg den att jag inte ens kommer ihåg om jag har sett den eller inte. Sjukt rolig iaf! 
Sedan på kvällen åkte jag till Åsa där de som ville och kunde från klassen samlades och pysslade ihop en nedräkning till studenten. Just det. Det är 100 dagar kvar idag! #smileyn-som-ser-ut-som-van-Goghs-skriet
Det känns gött, skönt och panikslaget. Vad ska jag göra efteråt??? 

Om

Min profilbild

Hanna Svensson

Hej! Jag skriver om min mitt liv och mina tankar. Musik, film och mode är några av mina stora intressen så de har en självklar del på bloggen. Jag tycker också om att fotografera så jag har nästan alltid med foton i inläggen, som kompensation för mina (ibland) lite för långa inlägg. Jag har mycket att säga! Hoppas ni gillar det.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela