Dreamnote

Julen på stugan

Publicerad 2013-12-27 20:39:33 i Vardag,

Jag, mamma, pappa och Sofia packade och åkte till stugan för att stanna där över julen.
Vi förberedde med julpynt och tog in en liten gran som vi hängde belysning och lite kulor och dekoration i. 
Dessutom gjorde vi julgodis och annat.
Samuel och Ida kom på måndagskvällen och på tisdagen var det då julafton, det började med ett besök i kyrkan på förmiddagen då pappa hade varit och hämtat mormor för att möta oss där. 
Sedan åkte vi tillbaka till stugan, åt julbord, tittade på Kalle, drack kaffe och åt julgodis även om vi var supermätta, delade ut julklappar och kollade på Karl-Bertil Jonssons jul. 
 
På juldagen åt vi lutfisk och ris à la Malta som traditionen bjuder, även om vi, som Samuel uttryckte det, inte hade planerat att äta igen förrän i januari. 
 
Det var en mysig julhelg, även om jag precis innan var sjuk och var helt slutkörd och trött. Jag fick fina presenter, en poster i begränsad upplaga (15/500) för Coldplays livefilm av Sofia och stickade sockar av henne med, ett klippkort från mamma och pappa på 10 träningar på friskis, och en hårddisk av Samuel och Ida. 
 
Bilder kommer nog!

Dagen i Göteborg

Publicerad 2013-12-15 16:16:41 i Vardag,

Så, jag, Matilda och Johanna åkte till Göteborg igår. Vi gjorde lite julshopping och tittade på Hobbit i 3D på Bergakungen. Det är ju de bästa effekterna som finns i hela världen på Hobbit- och Sagan om Ringen-filmerna, så som den filmnörden som jag är så blir jag ju lycklig bara över det. De har dubbelt så många bilden per sekund, jämfört med andra filmer. Dessutom älskar jag hur humor blandas med allvar och han som spelar Bilbo är ju underbar!
 
FRAMFÖRALLT igår, så lämnade jag in det som skolan hade samlat ihop till musikhjälpen.
Musikhjälpen har jag haft på hela dagen idag i högtalarna här hemma, sista dagen idag ju! Jag har blivit så taggad till att göra mer. Jag skickade in 50kr igår också och önskade en låt, som inte har spelats, men pengarna har kommit fram och det är ju det allra viktigaste! 
 
Nu är jag också klar med alla mina julklappar, nu ska de bara få ett omslag och kort med eventuella rim på. Det är tredje advent idag, så det blir att tända tredje ljuset ikväll!
 
 
                                
 

Lucia

Publicerad 2013-12-13 17:12:09 i Vardag,

Jag gick mitt sista luciatåg som estet idag, de sista tre snarare. Känns både ledsamt och skönt. Det är lite speciellt faktiskt, man går upp tidigt (halv 5), har första föreställningen 7, sedan två till under förmiddagen. Ganska mysigt på något sätt. Men resten av dagen är man ju väldigt trött, tur att vi får vara lediga då!
 
Jag åkte också och hämtade bössan som vi har haft på skolan till insamling till musikhjälpen, jag är nu med i en grupp som heter hållbart som håller på med lite allt möjligt som har med samhället att göra. Mänskliga rättigheter, HBTQ, miljön och sånt. Bössan ska jag gå och lämna in när jag är i Göteborg imorgon, och se hur mycket pengar det blev! Det ska bli spännande, förra året fick vi ihop 8000kr. 
 
Laddar om till en kort konsert med symfonin ikväll. Längtar redan hem igen efteråt. Är så trött!
 
Jag och Sofia innan sista tåget! 
 

Slask och is

Publicerad 2013-12-10 16:37:37 i Vardag,

idag åkte vi skridskor i skolan. Det var nog första gången på länge jag faktiskt har tyckt att det var roligt. 
Jag har alltid fått ont i fötterna efter en kort stund, men idag gick det bra! Det var dessutom skönt att bara glida och åka runt, runt arenan, rätt kul när man får lite flyt på det. 
 
Snön smälter bort, det är slask ute. Bildbevis på't. Jag värmer mig i kylan med en tröja som mamma har stickat, den är supermysig, och så dricker jag honungsvatten för min harkliga och onda hals och tar tabletter för mitt onda och sega huvud, det är så tråkigt att vara förkyld. Just den veckan då jag verkligen måste vara frisk. Med oboeavslutning idag, konserter med symfonin på torsdag och fredag, och såklart luciatågen med estetkören hela fredag förmiddag. Kurera, kurera, kurera. 
 
 
 
 

Julmysdag och pluggdag

Publicerad 2013-12-08 14:00:37 i Vardag,

Igår hade jag och mamma en dag fylld med julpyssel, det var mysigt. Vi bakade lussebullar, pepparkakor och vörtbröd. Vi gick på en promenad till skogen och hämtade mossa, lingonris och annat som vi hittade på vägen och gjorde iordning en kruka till entrétrappan av det vi hittade, som vi ställde en ljuslykta på också. Jag fixade till ett höganäskrus som jag satte lingonris i och knöt ett rött sidenband runt. 
Jag älskar verkligen jul, det är så härligt. Nu har det snöat hela morgonen, så det doftar så underbart och friskt ute, det är helt vitt både på träden och på marken, så julstämningen är på topp!
Det enda dumma är väl att jag måste sitta och plugga till naturkunskapsprovet jag har imorgon, är sjukt stressad över det, det är definitivt en tia på ångestskalan just nu. Bläää. Snart är det julledigt i alla fall, tur det. 
 
 

Julklapp - till mig själv

Publicerad 2013-12-06 22:24:55 i Vardag,

Köpte spontant ett par vinterkängor idag när jag var i Göteborg.
Jag åkte in för att kolla på julklappar och köpa ett par lampor till min bror, och gick förbi Nilson shoes. 
Jag har tänkt på att köpa ett par, i mina tankar exakt ett par exakt som de här! Kunde ju inte gå därifrån utan
att köpa dem, när de ändå var precis som jag hade tänkt mig. De var kanske lite dyra, men så mycket som jag 
har använt mina röda, lite tunnare kängor från Ten Points så vet jag garanterat att de här kommer användas
lika flitigt. Lurviga och goa, dessutom ekologiskt garvat läder, det känns bra för mig själv som tycker det är viktigt
med miljö och sånt. :) 
 
 
Jag kan inte riktigt förstå hur fort det snurrar just nu med allt som är på gång, det är två riktigt hektiska veckor
kvar till jullovet. Massa konserter och prov och inlämningar. Det gäller att fokusera och ta sig tid för att varva ner.
Jag är inte så bra på det här med stress, när det är för mycket stora grejer på en gång. 
Men jag hoppas i alla fall att jag ska bli lite aktivare med bloggandet igen framöver. :) 

Om

Min profilbild

Hanna Svensson

Hej! Jag skriver om min mitt liv och mina tankar. Musik, film och mode är några av mina stora intressen så de har en självklar del på bloggen. Jag tycker också om att fotografera så jag har nästan alltid med foton i inläggen, som kompensation för mina (ibland) lite för långa inlägg. Jag har mycket att säga! Hoppas ni gillar det.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela