Dreamnote

HAR ÄNTLIGEN SKICKAT IN DET

Publicerad 2014-01-29 22:42:39 i Vardag,

Jag tryckte precis på sändknappen, mitt gymnasiearbete är nu officiellt klarskrivet, döpt och inskickat och det finns ingen härligare känsla i världen. :D
Det känns dessutom väldigt roligt att jag bara har fått positiva reaktioner från de som har läst (visserligen är 3 av 4 av dem familjemedlemmar men ändå), framförallt är jag själv rätt nöjd, en ovanlig känsla för mig. Det är otroligt att jag har avslutat den, känner mig klar och faktiskt stolt över resultatet lite grann. 14 sidor är väl inte så mycket att skryta med, men de där 14 sidorna har jag lagt ner 100 timmar, om inte mer, på. 

Det är bara att kämpa på.

Publicerad 2014-01-28 16:47:59 i Vardag,

Sakta men säkert ska jag försöka få ordning på alla grejer som ska hända. Hoppas jag. 
Jag skriver det allra sista på mitt gymnasiearbete, en lång novell, i detta nu, jag pratade med min handledare Inger idag som hade några synpunkter men inte alls många! Det är väldigt bra, om jag hade gått igenom hela grejen själv hade jag aldrig blivit klar, för jag blir ju aldrig nöjd med en text. Så jag ska bara fixa ett par småsaker sedan är jag klar och redo för att skicka in imorgon! 
Ett problem just nu... vad ska min novell heta? Jag har fortfarande inte något namn på den. Det måste ju vara något smashigt och inte för klyshigt. Humhum... Sippar på mitt kaffe(<3) och funderar. 
 
Jag har kommit fram till att nu gäller det bara att hålla huvudet över vattenytan fram till sportlovet. Till min hjälp har jag Coldplay. Music therapy är väl vad det kallas för. På sportlovet ska det inte pluggas mycket, det ska vilas, det ska sovas, det ska ätas, det ska skidas och familjen och fjällen ska bara fylla på min energi till max så jag kan komma tillbaka och köra all-in sista racet innan mitt påsklov och senare student. 
 
Såhär kul hade vi förra året, den skidveckan bjöd på skinande sol och tjocktjock dimma, de små dropparna fastnade på mig och Sofia när vi åkte hem och frös till is, så vi fick verkligen extentions på ögonfransarna. När vi stannade fick se varandra började vi gapskratta, det hade till och med frusit på kindhåren, så vi fick skägg! 
 
                  
             
 
 

Blööööäh

Publicerad 2014-01-27 21:16:23 i Vardag,

Det är alldeles för mycket som är på gång på en gång känner jag nu. 
Vaknar med huvudvärk och är jättetrött hela dagarna. Dessutom blir det bara mer och mer hela tiden. 
Prov, inlämningar (gymnasiearbetet denna veckan!!), uppsatser ska skrivas, uppspel, konserter...
VIll bara gräva ner mig i mitt täcke fram till sportlovet. 
För då åker jag i sånahär backar:
 
 

Lyssnar på Ed Sheeran & Bob Marley

Publicerad 2014-01-26 23:49:21 i Böcker, film & musik,

Tittade på filmen "In her shoes" nu på kvällen, en av de bästa filmerna verkligen, som totalt får en på humör att köpa skor och skaffa hund, och man bara älskar Shirley MacLaine. Där i alla fall är "is this love" med Marley med. Sjukt bra. 
Så lyssnar jag på "Lego House" med Ed Sheeran just nu, den är så himla fin. 
Är också hemma igen från stugan förresten. Skola imorgon, wipeey...

Träningssuuugen

Publicerad 2014-01-26 11:10:31 i Vardag,

Snart ska vi ut på långpromenad på landsbygden här vid stugan. Det är något av den bästa som finns tycker jag, promenaderna här runt stugan, speciellt på sommaren när man går förbi åkrar och hagar med får och kor och det är soligt och varmt och mysigt. Där fick jag en sån längtan till sommaren. 
Men det är härligt nu med, med kylig vind och s på åkrarna.
Jag fick ju ett träningskort i julklapp av mamma och pappa och det var helt suuuveränt, jag har kommit igång så himla bra med träningen, en vecka (då man ficK träna gratis så jag behövde inte dra några gånger från mitt klippkort) så tränade jag tre gånger på fyra dagar. Jag har gått dit efter skolan och sitter och längtar efter det hela dagen. Nu sitter jag här på stugan och kan knappt vänta tills jag får skutta till gymmet imorgon. 
 
 

På stugan och luktar rökt korv

Publicerad 2014-01-25 22:01:35 i Vardag,

Vi åkte hit till stugan nu idag efter ett besök hos mormor där vi fick kaffe och kakor och läste en artikel om våra anfäder. Tydligen så har jag en riktig vild släkt. En kvinna hade börjat slåss i kyrkan på 1600-talet då hon ansåg sig ha rätten att sitta på första raden i kyrkan eftersom hennes familj hade blivit adlad av Karl XI, hennes syster hade en kärleksaffär med honom och fick också två kungliga barn med honom. Så denna kvinna, som var syster till Karl XI älskarinna, knödde sig förbi henne som alltid längst fram och de började slåss. I kyrkan. På 1600-talet. Hon som blev undanknuffad jagade henne följande söndag efter kyrkan med en käpp.

Hur som helst så sitter jag nu och läser i min ELLE-tidning och luktar rökt korv om händerna efter att jag fixade med en brasa i öppna spisen förut. Mums.

Segaste veckan någonsin.

Publicerad 2014-01-24 17:36:40 i Vardag,

Ikväll bär det av till Johanna för att äta och prata tillsammans med henne, Matilda och Elin.
Det känns väldigt trevligt. Skönt att bara ta det lugnt. 
Den här veckan har tillsammans med förra veckan av mig fått priset som segaste veckorna någonsin.
Det har ju inte varit så mycket utom provet på demokrati, men ändå... Känns som om den aldrig skulle ta slut. 
Något som piggade upp väldigt och satte mig i totalt chocktillstånd flera minuter var hur bra det gick på den muntliga engelska redovisningen jag gjorde förra veckan. Jag trodde att det hade gått helt totalt dåligt, inte så konstigt med tanke på att jag inte hade hunnit skriva det förrän samma morgon, men tydligen var det tvärtom. Har inte riktigt kunnat smälta det än, det brukar aldrig gå bra för mig med sånt. 
 
Det här är verkligen inte min grej egentligen, men här är några "friday memes" förattee, hade inget annat att lägga upp helt enkelt! Det bästa är ju att de är så sanna.
 
                 
   
 
 

Guldbaggar och cellokonsert

Publicerad 2014-01-22 22:24:14 i Vardag,

Kom att tänka på en väldigt kul grej som Jonas Gardell sa på guldbaggegalan.
Guldbaggegalan är för övrigt en helig kväll varje år för mig, filmälskare som jag är.
Jo, efter att han hade uppträtt med sin ensemble som han har på maxim med sin föreställning där, så skulle han annonsera vem som hade fått guldbaggen. Han var fortfarande andfådd och ursäktade sig och sa:
"Jo, tro det eller ej så är jag faktiskt 50. Synd att det var Jimmy Åkesson som fick tårtan och inte jag." 
BAAAAAAAM!! Hahaha, den var så klockren som bara Gardell kan lyckas med. 
 
Appropå Jonas Gardell så hade min Gardell-älskande vän Adrianna sin projektkonsert ikväll som jag sa tidigare. 
Hon var superduktig och spelade Bach, Haydn, Prokoffief(?) och Chopin. Dessutom var det en liten paus med fika!
 
 

Because I'm worth it

Publicerad 2014-01-22 08:56:25 i Vardag,

Idag har jag fått en härlig sovmorgon till halv tolv, men passar istället på att gå upp för att plugga demokrati, som vi ska ha prov på, på torsdag. Jag tyckte att det var väldigt skönt att sitta med täcket runt mig när jag vaknade så jag fixade frukost på sängen till mig själv med te, juice, yoghurt och flingor och en fruktsallad. :)
Ikväll är det dags för Adriannas projektkonsert på muséet, det ska bli mysigt med lite cello! 
 
 

Ultraseg

Publicerad 2014-01-21 17:53:27 i Vardag,

Uschiamej vad seg jag känner mig. En blandning av huvudvärk och segt slajm i ögonen och hjärnan. 
Jag började med en förvirrad franskalektion där jag åtminstone lyckades med att redovisa det vi hade i läxa idag, 
plus återberätta en tidningsartikel. Sedan bar det iväg till vattenpalatset där jag simmade 400m och sedan fick en stunds "fri lek" med bastu och rutchkanor och strömmar, innan vi duschade.
Jag hem och åt lunch efter det och lade mig och vilade en stund innan jag skulle iväg igen, men så åkte jag inte tillbaka för huvudet och kroppen sade bestämt "neeeej", så jag ställde om klockan och sov drygt en timma till. 
 
Jag tänkte hur som helst visa den snyggaste väggen i hela Sverige, i hela världen förresten. Min vägg.
Se på den!! Två stycken coldplay-posters i begränsade upplagor (tack bästa syster för julklappen<3) plus massa bra skivor med Coldplay, Killers, Johnossi, Brandon Flowers, Kings of Leon, Håkan Hellström och andra. :)
Jag har blivit en riktig skivälskare. På önskelistan (som nog är ganska lång om jag verkligen tänkte till) står närmast Imagine Dragons Night Visions, kanske någon Eva Cassidy-skiva och The Killers DIrect Hits. Sörjer att Eva Cassidy inte finns på spotify, men pappa har två skivor med henne så jag kan lyssna på henne ändå. 
Det är den bästa pluggmusiken, tillsammans med Norah Jones och Art Garfunkel.
 
 

Lördag känns som söndag

Publicerad 2014-01-18 17:18:37 i Vardag,

Idag har jag åkt och reklamerat ett par skor som brast i sömmen fjärde gången jag använde dem. 
Jag har lyssnat på Coldplay för då blir jag gladare. 
Jag har satt upp min Coldplay poster (15/500!!) som jag fick av världens bästa syster i julklapp, så nu är väggen ännu snyggare än den redan var med skivor och två stora posters på Coldplay istället för en.
Jag är trött och har städat lite. 
Jag tycker det är fint när det är snö ute och längtar som sjutton till fjällen. 
Tack och hej leverpastej. 
 
 

Monica Z på MIC

Publicerad 2014-01-17 23:10:01 i Vardag,

Puuh, ska bli skönt med helg efter den här veckan. Jag har suttit med konstarterna och samhället-uppsatsen varje kväll och ledig stund, gått upp innan jag behövde för att jobba och igår satt jag tills jag blev kvar, kvart i tolv skickade jag in den. Sedan var det upp imorse och skriva ett engelskatal inom två timmar som jag skulle hålla på lektionen, eftersom jag inte hunnit göra det tidigare. 
 
Det var också trevligt att få gå på en mysig jazzkonsert ikväll som min kompis Linnea hade som projektarbete.
Hon sjöng bara Monica Z-låtar med ett litet band och var helt fantastisk! (Det var du verkligen Linnea!)Vill ni höra en snutt kan ni alltid gå in på min instagram (@hannahannas) för där ligger det uppe. Promotionpromotion, haha. 
Tog med mig kameran och fick några fina bilder på henne också. Wehey! Var svårt med det ljuset och mitt objektiv men funkade ändå ganska bra, väl? 
Hon drog också fram förkläde, en ljusstake och en putsduk till "som en liten gumma kan gno" som ni kan se på sista bilden. 
 
 
 
 

Dunkar huvudet i skrivbordet och önskar det är över snart.

Publicerad 2014-01-16 11:30:35 i Vardag,

Sitter och skriver på en uppsats som ska lämnas in idag i konstarterna och samhället. 
Vi ska jämföra 50-, 60- och 70-talets konst och musik med 80-talets. blöääh. 
Det är intressant och så, men mycket svårare uppgift än det lät som från början. 
Det tar en fruktansvärd lång tid att skriva. 
 
Vet inte om ni såg så mycket bättre den här säsongen? Jag har lyssnat mycket på låtarna efteråt nu,
speciellt Bo Caspers låtar. Ett tag till, sjungande sig till sömns och jag tycker inte om dig är helt fantastiska!
Och Agnes Instant repeater är verkligen genialisk. Ni borde lyssna! 
 
Piggade upp det med lite rött läppstift dagen till ära. 

Konstigaste drömmen.

Publicerad 2014-01-15 20:53:18 i Vardag,

Hej och hallå! Dags för en uppdatering nu kände jag. Haha, så mycket för att börja blogga igen. Jag förbättrar mig åtminstone. 
Idag tänkte jag hur som helst prata (skriva?) om drömmar. Jag brukar alltid lyssna på folk när de berättar om nattens drömmar och tänka: "Jag drömmer aldrig så konstiga drömmar."
Såklart så fick jag äta upp mina egna ord.
För två nätter sedan drömde jag att någon (vet inte vem, men någon jag tyckte om mycket) hade blivit misshandlad och höll på att dö. Personen hade blivit tunn som en såndär tygdocka som man övar att släcka eld på, om en person skulle brinna. Jag var oerhört samlad och försökte få personen att hålla sig vid liv och visste av någon anledning att Chris Martin skulle komma och rädda oss. Han kom i en brandbil med fullt alarm på och jag lyfte upp personen och snubblade fram till brandbilen, som märkligt nog såg ut som en buss inuti. När jag väl satte mig ner i bussen så bröt jag ihop totalt och skrikgrät, det var verkligen traumatiskt. Men han var min "knight in shiny armour". 
Sedan inatt drömde jag att jag träffade hela Coldplay (fast de var bara tre?) efter en konsert med dem på en cirkus(?) och de var Halloweenklädda. Jag tog selfies med dem, inklusive blåsa-upp-kinderna-selfie, när de gick iväg och jag tittade på bilderna började nederläppen darra och tårarna rinna. Chris såg mig och insåg att jag var deras största fan, så jag fick en röd Fiat, som skulle ges till en av deras fans. 
Då frågar jag mig, eftersom drömmar är en blandning av intryck från dagen innan och sånt som kommer hända, vilket av det, det var? Jag menar... jag hade ju inte riktigt föreställt mig att Chris Martin skulle rädda mig med en brandbil, och det kommer ju sannolikt inte hända heller. 
 
 
En bild på mig och min bror innan den magiska Coldplay-konserten 30 augusti 2012.

Om

Min profilbild

Hanna Svensson

Hej! Jag skriver om min mitt liv och mina tankar. Musik, film och mode är några av mina stora intressen så de har en självklar del på bloggen. Jag tycker också om att fotografera så jag har nästan alltid med foton i inläggen, som kompensation för mina (ibland) lite för långa inlägg. Jag har mycket att säga! Hoppas ni gillar det.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela