Dreamnote

Åker till stugan snart

Publicerad 2013-04-30 17:34:20 i Vardag,

Jag, mamma och pappa åker, precis som rubriken säger, till stugan om en stund. Vi ska sova över på stugan och vara där imorgon också, eftersom vi är lediga. Ska bli väldigt skönt faktiskt, även om största delen kommer bestå av plugg för mig. Det blir nog mest matte eftersom vi ska ha prov på tisdag, men också förberedelse för skrivdelen i engelska nationella, som vi ska ha nu på torsdag, jag har inte läst igenom hela häftet som vi fick ännu. 
 
Som lovat kommer här en bild på mig som franske trollkarlen Monsieur Dubois. Ciao!
 

Sista föreställningen

Publicerad 2013-04-29 22:15:20 i Vardag,

Idag hade jag första lektionen kl. 14:10, franskaprov! Kan stolt säga att i alla fall glosdelen gick bra: 97 av 100!
Men jag är helt sjukt nervös för att få tillbaka grammatikdelen. Usch. Men hoppas det gick bra.
 
Sedan cyklade jag till teatern. Vi hade vår sista föreställning med "Cirkus Esteticum", där jag är en flummig trollkarl som får stolar att flyga och kaniner att försvinna, och på jakt efter att trolla fram kaninerna råkar jag förtrolla mina kollegor till kaniner. Vi har visat den för alla Vänersborgs 6-åringar. Det har varit jätteroligt! Ikväll hade vi föreställning för allmänheten, det fanns både barn och vuxna i publiken. Som vanligt är det väldigt annorlunda med vuxen och ung publik, de skrattar och reagerar olika på helt olika ställen.
 
Nu är jag helt utmattad så jag hade tänkt sova, imorgon fixar jag bild på mig i min snygga trollkarlskostym. Jag har blivit otroligt bekväm i det måste jag säga! Svart kaftan, silvermantel, höghatt och lösmustasch. Man känner sig sjukt mäktig när man har en mantel böljande efter sig!

Söndagsbio snart

Publicerad 2013-04-28 17:08:46 i Vardag,

Ska alldeles strax iväg för att titta på Iron Man 3 i 3D men Johanna! Men först ett inlägg.
 
Konserten igår gick bra, det har varit så himla kul att spela i en så stor orkester. Vi var 140 st ungefär till slut, så himla maffigt! Jag känner mig verkligen inspirerad, men mina läppar är helt slutkörda. Jag har spelat så mycket nu så de har svullnat upp lite och känns lite domnade... Men roligt var det!!
 
Jag har fått reda på att jag har fått sommarjobb också. Hon ringde mig i fredags och sade att jag fick sex veckors halvtidsjobb. LYCKA!!! 

Konsertdag

Publicerad 2013-04-27 09:22:02 i Vardag,

Idag ska jag iväg hela dagen. Jag ska vara i Vargön kl. 11 för att repa med orkestern, som nu har ökat tredubbelt i storlek, för vi ska ha hemvändarkonsert, så folk som har spelat i orkestern tidigare får komma hem och spela med oss om de vill. Vargöns symfoniorkester har funnits i runt 30 år tror jag, så det är ju en hel del folk.
 
Senare, kl 14, är det genrep av hela konserten och sedan kl. 17 så börjar det. Så en heldag i Vargön blir det, jag får ta med mig både lunch och mellanmål. Kaffe kanske skulle vara gott?
Jag ska övningsköra dit förresten! Känns så himla skönt att ha kommit till det stadiet när man kan köra hela vägen hemifrån och faktiskt åka en rejäl runda.
 
 
Om jag hade haft pengarna till det så hade jag definitivt köpt de här, de är så fina! Michael Kors såklart.
När jag och mamma var på nk fanns massa fina Marc by Marc Jacobs också, de kommer en annan dag!
                             
                                               

Sovmorgon

Publicerad 2013-04-25 21:41:58 i Vardag,

Idag började jag 12.35. Hur skönt som helst! Jag vaknade ändå 8:30 så jag hade en riktigt lugn frukost, gick runt i mina älskade rutiga pyjamasbyxor och myste. Innan jag åkte hann jag också med att göra lite matte och äta lunch.
När jag kom hem från skolan åkte jag och mamma ut och övningskörde, jag tror att det gick ganska bra. Det känns fortfarande lite ovant med 70-80 väg, men jag börjar vänja mig efterhand. Vi övade lite parkering, mindre landsväg, stadstrafik... Ja, väldigt mycket hann vi med.
 
Jag har ingen vidare inspiration på bilder idag... Hmmm... Okej. När idéerna sinar: Hit ska jag med Matilda och Johanna när vi är i London! Och vi ska åka med den bussen! :D 
 

Teater

Publicerad 2013-04-24 20:29:16 i Vardag,

Idag hade vi två föreställningar till på morgonen. Om jag ska vara ärlig så var jag väldigt opepp(?) på att ha föreställningar i måndags, men nu har det blivit mycket roligare. Jag känner mig mer trygg i rollen och vet precis vad och hur jag ska göra. Man kan ta ut svängarna lite och improvisera runt manuset. Jag tror inte jag har sagt exakt samma saker en enda gång.
Nu ikväll har jag räknat matte och plötslig tyckte jag håret var i vägen så slängde ihop den där frisyren där nere. Jag blev så chockad när jag tittade i spegeln över att det faktiskt blev ganska bra. Så jag fotade det. 
Snart är det nytt avsnitt av Grey's Anathomy! 

Shorts och tygpåse!

Publicerad 2013-04-23 22:37:21 i kläder,

Idag hade jag på mig mina nya shorts (med strumpbyxor under, så varmt är det inte än att man går med bara shorts). Jag blir mer och mer nöjd med dem för var dag som går.
Jag fick också min Killers-påse hem i brevlådan idag, jag är överlycklig för det! Den är ursnygg!
 

All these things that I've done

Publicerad 2013-04-22 22:44:54 i Vardag,

Jag håller på att vika ihop lite kläder från min soffa och lägga dem i garderoben igen, samtidigt som jag (hör och häpna) för tredje kvällen i rad lyssnar på min nya Killers-skiva. Kan inte låta bli! Rubriken är en låt på skivan, asbra!
Jag ska snart sova, börjar tidigt imorgon.
 
Dagen har varit lång, stressig och utmattande. Jag började halv 8 med körlektion, sedan till teatern och gå igenom saker i sista stund, för att sedan köra två föreställningar i rad, gå till birger och äta lunch, ha svenska och sedan franska.
Efter det cyklade jag till Matilda där vi lagade lite mellanmål och sedan gick vi på teorilektion om stadstrafik på körskolan. Vi var så himla trötta så det är ett under att vi lyckades hålla oss vakna! Sedan åkte jag hem, vilade en stund (tur det) och åt kvällsmat.
 
Jag och mamma tittade klart på Pearl Harbour ikväll också, som vi började titta på i lördags. Den var jättebra! Men som alltid i action filmer blir man lite sur och lite glad över slutet. Jag har aldrig sett den innan, det är ju en riktig klassiker så ni borde också kolla på den! Har aldrig tänkt på hur det verkligen borde ha varit i Pearl Harbour-attacken. 
 
Jag körde på 100-väg idag på körlektionen!! Inte en sådan skräckupplevelse som jag gjorde mig beredd på, det var ju hur lätt som helst! Vi körde också lite ecodriving, vad man ska tänka på och hur man ska göra och så.
 
Nu är jag superdupermega trött och ska vika ihop de sista kläderna för att sedan sova som en gris ända till kvart i sju imorgon bitti. God natt! Inga bilder men ooooorkar inte leta upp...

Stress stress

Publicerad 2013-04-21 21:44:22 i Vardag,

Det har varit en intensiv övningsdag idag. Imorgon 07:30 har jag körlektion och sedan har vi två föreställningar på teatern. Det gick inte speciellt bra idag på övningarna så det känns inte så jättebra inför imorgon.
Hoppas det kommer gå bra ändå. Tänkte sitta med manuset nu en stund och skriva lite anteckningar,
samtidigt som Hot Fuss får vara på, för att peppa upp mig lite. 
Hade tänkt leta upp mina shorts på monkis hemsida men hittade dem inte. så det blev en bild på klänningen jag köpte istället! Får väl fota shortsen själv någon dag! Ta da:
 

Dagen med mamma i Göteborg!

Publicerad 2013-04-20 23:10:02 i Vardag,

Jag och mamma hade en väldigt rolig dag i Göteborg, vi gick i massa affärer och fikade och åt lunch.
Vid fikat först hade vi inte hittat någonting, förutom att jag hade köpt en skiva på CD-centralen.
Hot Fuss med The Killers!! Jag såg inte vad det stod att den kostade, så jag var tvungen att fråga,
den kostade bara 20(!) kronor så det var underbart! Jag har velat köpa den enda sedan konserten i Malmö,
massor av mina favoritlåtar av dem är där på, sjukt att jag fick den så billigt. Jag lyssnar faktiskt på den just nu!
 
Till slut hittade jag i alla fall en klänning (som jag hade skrivit upp på listan) och ett par jeansshorts som är höga i midjan (som också stod på listan). Mamma köpte en fin mörkblå blus och ett fodrat spetslinne. Och lite skönhetsprylar.
Fin dag! Vi fick till och med uppassning på kvällen av pappa som lagade till jättegod mat till oss. Grillspett och grejer!
 

GÖTET IMORGON!

Publicerad 2013-04-19 20:30:00 i Allmänt, Vardag,

Imorgon åker jag och mamma till Göteborg och shoppar!! Taggar som sjutton!
Det ska bli jättemysigt att göra något själv med mamma, det var längesedan nu.
 
Jag har ju funderat på att köpa en Michael Kors klocka, så tänkte gå till NK och kolla
om de har någon fin som jag skulle kunna prova och känna hur de känns.
Han har en kampanj nu, "watch hunger stop", där en klocka = 100 måltider för folk i hungersnöd.
Helt fantastiskt tycker jag att engagera sig i välgörenhet och vilja göra världen bättre.
Dock vet jag inte om jag kan köpa en sådan för den kostar 295$ = ung. 1900kr.
Vilket ligger lite över min budget... De har urtavlor i havsliknande turkos och mer mörkblå,
och den har en världsbild på sig. De finns i både silverfärgat och guldfärgat. Så snygga!
Här är en av dem:
                                
Om man vill läsa mer om det:
http://www.destinationkors.com/watch-hunger-stop

Klasskonsert igår

Publicerad 2013-04-19 16:44:58 i Vardag,

Oj! Det har varit full rulle de senaste två dagarna.
Vi hade öppet hus i onsdags, så då hade vi förskjuten skoldag, vi repade med ensemblen en stund innan vi började då.
Vi var tvungna att repa till klasskonserten som vi hade igår. Det var roligt! Vi spelade Painted by Numbers, och alla var väldigt bra. Vi hade också upphämtningsdag igår, så vi fick chans att ta igen saker vi hade missat, jag till exempel gjorde ett gammalt nationellt prov för engelska B, hörförståelsen, för att testa innan det här årets.
 
Idag höll jag muntlig redovisning i engelskan. Usch, det är hemskt! Jag var så nervös när jag gick upp. Mest för att jag skulle prata för länge eller fastna på ord hela tiden. Jag vet inte hur det gick... Men nu är det över, det är fredagkväll och jag ska bara chilla. Förutom att jag ska spela oboe.
 

VÅRVÄRME, JA!

Publicerad 2013-04-16 16:54:12 i Vardag,

Åååå, jag bara älskar värmen ute nu! Cyklade hem snabbt på håltimmen förut och tittade på termometern. 15.8 stod det, det är ju kalas!

Sedan åkte jag tillbaka för information om gymnasiearbetet, vi ska om några veckor ha bestämt oss för vad vi vill göra. Personligen har jag lite funderingar på att skriva en bok, men det är bara en tanke än så länge, jag vet inte säkert.

Och till sist. När jag kom hem hade pappa klippt sitt hår så det är 7mm långt. Det kommer nog ta ett litet tag för mig att vänja mig vid det, men han verkade nöjd och det är viktigast!

Seg hemmadag

Publicerad 2013-04-15 18:51:36 i Böcker, film & musik, Vardag,

Hej. Idag har jag varit hemma. Har mått illa hela dagen. Det har varit något otroligt segt.
Jag har tittat på Skavlan som jag missade i fredags, det var så kul, skrattade nästan så jag grät.
Rekommenderar starkt! Jamie Olivers goa brittiska dialekt, och Håkan Hellströms svengelska är ju underbar. 
Dessutom en sångerska som ser folk som grönsaker/frukter och färger, Skavlan var till exempel en grön gurka.
Hon ser också gator när hon kysser folk, *hinthint*. Å, gud vad roligt det var!
 
Sedan kollade jag på Let's Dance, där de fick välja ett år eller person att dedikera dansen till.
Det var ett fint program, så jag en gång nästan började gråta själv, till och med Tony grät ju. 
 
Igår hittade pappa två strån som hade spetsat och växt genom ett torkad blad.
Man blir så glad när man ser snödropparna, och att det har varit över 10 grader i två dagar!
Vårjackan åker på och även skorna. 
 
                           

Efterrätt och Londontankar

Publicerad 2013-04-14 12:02:03 i Foto, Vardag,

Vi fick hem ett specialnummer av Vagabond igår, som bara handlar om Storbritannien, speciellt så har de 50 saker man inte får missa i London. Det är ju jättebra, eftersom Jag, Matilda och Johanna ska åka dit i augusti.
Jag har läst igenom hälften av dem, det finns en hel del intressanta tips!
 
Efterrätten igår var lika god som jag hade trott, mamma är så duktig! Det var ett recept från Allt om Mat, "vit chokladmousse med jordgubbs och tomatkompott" eller något liknande hette den. Både jag och pappa sa "Tomat?!" när vi hörde det, men det blev faktiskt väldigt gott, tomaterna hindrade sötman att bli för mycket, som det lätt hade kunnat bli annars. En perfekt efterrätt som garanterat kommer bli en favorit i sommar!

Mästaren på att misslyckas

Publicerad 2013-04-13 19:19:44 i Vardag,

Man tycker ju att det borde vara omöjligt att misslyckas med genomskinligt nagellack. Baslack, sedan topplack.
Men nej, det är tydligen inte det, har jag insett. Okej, jag brukar ha någorlunda tålamod, men när det gäller nagellack... Finns inte! Det är så sjukt tråkigt att sitta och vänta på att det ska torka, så nu när jag målade, råkade jag stöta till en nagel innan det var torrt, och så blev lacket helt hoptryckt på något konstigt sätt, så det såg ut som alperna. Jag har ju tagit bort det nu och målat om, så det ser åtminstone okej ut. Menmen, det finns väl värre saker i världen att vara dålig på. Typ... stavning.
 
Snart ska vi äta, mamma och pappa pysslar med maten just nu, och jag är riktigt hungrig. "Starving" så att säga.
Dessutom så har mamma fixat med en dessert som jag redan nu vet kommer vara supergod, jordgubbar, vitchokladmousse och lite sånt. Bild kommer garanterat!
 
Ingen bild som har med texten att göra egentligen. Bara en fin port i Cefalù på Sicilien.

Städdansar

Publicerad 2013-04-13 13:50:21 i Vardag,

Har dragit på lite go och svängig städmusik, min spellista spicy chili på spotify! Håller på att sorterar klädberget som har skapats och begravit min soffa under veckan. Sedan går jag vidare med dammning och dammsugning. Jag tenderar att hitta väldigt mycket intressanta saker i mitt rum när jag städar, så jag aldrig blir riktigt klar, men idag har jag målet att koncentrera mig på städningen.
 
Matilda var jätteduktig igår! Jag är så stolt på något konstigt sätt över min bästis. Man blir ju inte lite sugen på att själv vara med. Lite sent nu kanske, hahaha, men ändå. Nästa år? ;) Nä, men det var väldigt roligt och bra.
 
Jag köpte ett par tavellister i höstas som vi satte upp nu för ett par veckor sedan. Jag har tänkt beställa foton med ett såntdär "hundra bilder gratis" erbjudande någonstans. Jag har bara inte hunnit sortera ut vad jag vill ha ännu. Det får nog vänta lite. Under tiden får två teburkar från London och två ljuslyktor ta en liten plats. Jag har också en till liten bokhylla att ställa saker i. 
Jag tror jag får återgå till städningen igen. Vi hörs!

HELG!

Publicerad 2013-04-12 15:34:49 i Vardag,

Skönt med helg. Ska bara vara hemma, inte åka någonstans. Jag ska ha en konsert på lördag förmiddag med symfonin. Den är bara en halvtimma lång. Jag ska skriva klart en historiauppsats som jag inte har skickat in ännu och så ska jag förbereda en muntlig presentation på engelska om boken jag har läst. 
Mitt rum är också i akut behov av städning, så det skulle behövas göras...
Det känns så udda att sluta så tidigt som jag gjorde idag. Jag är van vid att sluta halv 5 måndag till torsdag, och så har jag börjat sluta halv 2 nu på fredagar, för att musikalen är över. Det är ju tre timmars skillnad! Man hinner ju göra så mycket mer när man slutar så tidigt. 
 
Det ska bli roligt att se Matilda när hon är med i Pretty Woman-musikalen ikväll. Jag missar dock ett avsnitt av let's dance, men det kan jag ju titta på på nätet i efterhand.
 
Jag skrev ju igår att jag längtade till sommar och längtar tillbaka till Sicilen. Det har snöat hela dagen idag, riktigt blöt snö som smälter så fort den hamnar på marken, så just nu kan ju inte sommaren kännas längre bort.
Därför tänkte jag lägga ut en till fin bild som får mig att längta till sommar, och försöker tänka lite positivt att det bara är två månader kvar till sommarlov. Även fast känns och låter som en evighet.

Pretty woman

Publicerad 2013-04-11 20:18:02 i Vardag,

Imorgon ska vi ha vårt kära fredagsfika igen. Vi har inte haft det på minst en månad!
Vi brukar ju alltid ha håltimma efter franskan/spanskan/tyskan och passar på att fira att det snart är helg.
Apropå franska måste jag öva på glosor... som var anledningen från början till att jag startade datorn.
Jag övar mina glosor på glosboken, det finns en app för den på iphone, men så kände jag att jag inte orkade sitta och skriva på mobilen när jag ändå kan skriva på datorn, så tänkte gå in här istället.
 
Imorgon ska jag, Johanna och Elin kolla på Pretty Woman på teatern i Vänersborg, för Matilda är med.
Det ska bli jättekul, peppar som bara den! :) 
 
 
Vill ha sommar, vill tillbaka till Sicilien... 

Teorilektion på körskolan

Publicerad 2013-04-10 20:31:09 i Vardag,

Helt spontant hängde jag med Linnea på teorilektion på körskolan efter skolan. Vi har pratat om att gå tillsammans och så sade hon på historian att hon tänkte gå idag, och undrade om jag hade lust att hänga med. Jag funderade lite och tänkte sedan, varför inte? Jag ska ju ändå gå på dem någon gång och hade egentligen ingenting speciellt jag skulle göra efter skolan. Så jag hängde med på lektionen "människan". Snackade lite om olyckor, när de händer, var de händer, hur de händer. Vad man ska göra om man ser en olycka hända. Och så pratade vi om hur vi använder alla våra sinnen när vi kör bil. Det gör man faktiskt. Till och med balans och smak.
 
När jag kom hem skulle mamma och pappa precis gå på promenad så jag hängde på dem.
Tänkte kolla om jag kunde beställa den där påsen nu innan Grey's Anathomy börjar.
Vi har varken musikal eller historia imorgon, så jag börjar halv 1! Wiho!
 
 
Bild från stugan på påsk.

Håltimma hemma

Publicerad 2013-04-10 12:34:25 i Vardag,

Vi repade med ensemblen förut, där vi spelar Painted by Numbers av the Sounds. 
Jag spelar klockspel i melodislingan och körar, det är jätteroligt! Igår fick vi reda på att det är klasskonsert nästa torsdag, vilket vi gärna egentligen hade velat veta 1 månad i förväg istället för en vecka innan.
Men sånt är livet. Vi tänkte köra den låten då, vi har bara spelat den i två veckor, men hellre spela den än
de vi har spelat så många gånger tidigare på konserter!
 
Jag har en lång håltimma nu, så jag har ätit lunch och kollat på ett avsnitt av Girls och tänkte spela oboe.
Det är kör och historia sedan i eftermiddag. Efter skolan hade jag tänkt gå på powerwalk så jag får lite träning.
Vill ju verkligen komma igång nu med träningen på riktigt.
Jag ska också beställa en påse idag från killers hemsida, jag tänkte ju beställa den för en månad sedan men så blev det inte så. Nu har Åsa fått den hon beställde, och jag måste bara ha en, för den är ursnygg!! Titta på den:
 
                                                

Ylvis och Killers

Publicerad 2013-04-09 16:49:03 i Böcker, film & musik,

Idag tänkte jag länka till två videor.
Den första är ett klipp från I kveld med Ylvis, ett norskt program där de gör massa roliga saker,
just den här videon är "the intelevator" där de har satt en kamera i en hotellhiss, och de driver med alla som går in.
Helt sjukt roliga är de! När jag visade den för mamma skrattade hon så tårarna rann, och detsamma för mig!
Efter ni har kollat på den här (som ni ju kommer göra, eller hur?) så är det bara att fortsätta kolla på fler klipp från Ylvis, det finns fler med the Intelevator, sedan är "Kalle Bader" roliga och Radio Taxi är en riktig klassiker!
 
http://www.youtube.com/watch?v=u3qEHt9mj4g
 
Här är ett klipp jag hittade precis, det är en turnévideo med the Killers, och deras låt Miss Atomic Bomb är soundtrack. Det finns en riktigt bra musikvideo till Miss Atomic bomb också som man kan kolla på. För det är en bra låt, bra historia. Det är en såndär låt som byggs upp och sedan exploderar i musikalisk eufori. För mig. Kolla!
 
http://www.youtube.com/watch?v=6GvtvQ807uk
 
Drar för övrigt till symfonin nu, vi ska ha konsert på lördag!
 
                                                                             

 
 

 

Plugga

Publicerad 2013-04-08 19:37:12 i Vardag,

Jag och Therese sitter och försöker plugga lite, såhär första dagen efter lovet.
Nu är det den sista spurten innan sommarlov! Det är bara det att det är 2 hela månader kvar, och det låter så långt...
Jag hade körlektion imorse, det gick ganska bra, övade start i backe och lite annat,
nästa lektion har jag om två veckor.
 
Vi jobbade mycket med teatern idag, det känns lite stressigt att vi har föreställning om två veckor(!)
Det var nog det, hej hopp!

7 april

Publicerad 2013-04-07 10:19:14 i Vardag,

Idag är det mammas födelsedag, så vi gick upp tidigt imorse (7:50) och sjöng för henne. Så grattis till henne!
Det är finare idag än igår. Jag och Sofia var ute på en promenad igår. Hon lärde mig lite om trädsorter,
som hon har läst om i skolan. Jag fick lära mig hur man ser på knopparna att det är en ask (asksvarta knoppar) och hur man ser att det är en rönn (ser ut som hartassar).
Sofia skulle hoppade också från en sten så det såg ut som att hon stod upp i luften, och så såg vi en båt som
satt fast i isen.
 

A rush of blood to the head

Publicerad 2013-04-06 11:10:03 i Vardag,

Har vaknat, ätit frukost och klätt på mig och vet inte riktigt vad jag ska göra nu.
Jag har lyssnat på en av mina skivor med Coldplay, a rush of blood to the head.
Den har blivit utsedd till radio 2s absoluta favoritalbum efter omröstning av över 100.000 pers, inkluderat mig.
Resultatet publicerades i veckan. Man fick rösta mellan de 100 mest spelade albumen på radiokanalen.
Kan ni fatta att de vann över Michael Jackson, Elvis, the Beatles, U2... och 95 andra gigantiska band och artister? Kolla på listan!
http://www.bbc.co.uk/radio2/vote/top-albums/
 
Precis när jag har kommit fram till att jeans är det jag behöver köpa minst i vår, så hoppar det upp en annons i GP där de gör reklam för Michael Kors zebra-randiga jeans som råkar vara supersnygga och inte sådär dyra att man bara viftar bort möjligheten att köpa dem. Å! Men de kanske har ett par snygga short i zebra-randigt med..?
 
Ganska nöjd tror jag med håret. Konstigt nog är jag superpeppad på att tvätta det.

Nu är det klippt.

Publicerad 2013-04-05 18:37:21 i Vardag,

Mitt hår känns kort, men inte så kort jag trodde att det skulle kännas. Gud vad skönt att slippa de slitna topparna.
Jag har inte riktigt vant mig vid det än så jag vet inte hur mycket jag tycker om det, men jag tror jag är nöjd.
 
Efter klippningen gick jag till Matilda och träffade henne och Johanna. Sedan gick jag hem igen, satte mig i solen och åt och läste i den engelska pocketboken jag har valt i engelskan. Den är jättebra. :)
Det är så skönt när solen värmer i ansiktet!
 
Jag har också tränat lite styrka på pilatesbollen, duschat och kollat på Grey's Anathomy avsnittet jag missade i onsdags. Nu blir det nog mat snart och så vet jag inte vad som händer efter det.

Isar och en tusensköna

Publicerad 2013-04-04 22:50:58 i Vardag,

Nu när jag är hemma igen tänkte jag lägga upp några bilder från påsken på stugan. De första två är på promenaden på påskafton, man kunde tydligen gå på isen runt udden, bort till en ö som vi kallar Marholmen, men vi försökte oss inte på det!
De andra två är från trädgården, där vi till vår lycka såg att det redan blommar en tusensköna med snö runt sig. Snön håller också på att smälta underifrån, så att det på vissa ställen ligger kvar ett tunt lager is 5 cm ovanför marken. 
 
 
 
 
 

Hemma igen

Publicerad 2013-04-04 20:35:03 i Vardag,

Efter tre dagar hos min farmor och farfar är jag nu hemma igen! Det var roligt att hälsa på dem, jag brukar alltid må så bra när jag är där.
Pappa var i Strömstad idag i jobbet så han passade på att köpa färska kräftor och räkor, så det har vi ätit nu.
Sofia och Emil har kommit för att hälsa på tills på söndag, så det är kul att träffa dem igen också.
Nu blir det lite kaffe och eventuellt en film eller något annat. Imorgon förmiddag har jag bokat klipptid! Ska bli så skönt att klippa det, det är så himla slitet...
Och så ska jag träffa Johanna och Matilda imorgon också! Wii!

Tre saker

Publicerad 2013-04-03 18:30:51 i Vardag,

1. Jag har idag lagat kåldolmar för första gången någonsin, med lite hjälp av farmor såklart. Det var roligt och de blev supergoda!
2. Jag köpte hårnålar och hårsnoddar förut. Funderar över den obesvarade frågan: "vart tar alla hårnålar vägen?". Några slänger jag när den där plastpluppen på den nedre pinnen ramlar av. De kan man ju inte använda längre för när man tar på sig dem så luggas de och typ river sönder hårbottnen! Resten då, som inte gör så, var sjutton tar de vägen?
3. Gud vad skönt att det är vår! Ska åka till Göteborg snart med mamma, det är nästan tre veckor kvar men jag är så taggad!! :)

Rådjur i trädgården!

Publicerad 2013-04-02 19:47:40 i Vardag,

Det har varit en fin dag idag, lugnt och skönt, precis som jag tycker om mest hos farmor och farfar. Vi har varit ute på promenad och nyss var det två rådjur här och hälsade på. :)

Sitter i solen hos farmor och farfar

Publicerad 2013-04-02 13:57:26 i Vardag,

Igår åkte vi hem från stugan, vi stannade och drack te och åt bulle hos mormor på vägen. Sedan på kvällen gick jag och Johanna intill Matilda, satt och pratade till sent på natten, vi gick hem vid halv 1!
jag ställde klockan på 08:05 för jag skulle åka till farmor och farfar, och det var med ansträngning jag stängde av alarmet och gick till duschen. Nu är jag i alla fall här, vi har fikat och nu sitter jag i solen och göttar! :)
bild på

Om

Min profilbild

Hanna Svensson

Hej! Jag skriver om min mitt liv och mina tankar. Musik, film och mode är några av mina stora intressen så de har en självklar del på bloggen. Jag tycker också om att fotografera så jag har nästan alltid med foton i inläggen, som kompensation för mina (ibland) lite för långa inlägg. Jag har mycket att säga! Hoppas ni gillar det.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela